לוגו יוחננוף
חיפוש
חיפוש
תמונה של תבשיל בשר ראש עגל בפוייקה
חזרה
תבשיל בשר ראש עגל בפוייקה
8
מנות

כשעתיים
בשר ראש הוא נתח שמספר סיפור של סבלנות: בשר עשיר בג’לטין, שמתרכך בבישול ארוך ואיטי עד שהוא נמס בפה. יחד עם ירקות שורש ותיבול עדין. החריימה הבשרי- הסיר מתמלא ברוטב סמיך שמחבק כל מרכיב, וכל כף שמוגשת ממנו מרגישה כמו חיבוק חם. זו מנה שמחזירה את הקסם של אוכל ביתי. פשוט ומנחם.
מרכיבים
2 ק"ג
בשר ראש עגל נקי חתוך לקוביות גדולות
2 ק"ג
ירקות שורש חתוכים גס (סלרי, בצל סגול, שורש פטרוזיליה, שיני שום)
 
זר עלי פטרוזיליה קצוצה
1
כף כמון
 
מלח, פלפל
 
מעט שמן
אופן ההכנה
1
בסיר כבד או פוייקה, צורבים את קוביות הבשר עם הירקות במעט שמן עד להשחמה קלה.
2
מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מלא של הבשר והירקות.
3
מבשלים עם מכסה כשעתיים, עד שהבשר רך ונימוח.
הצעת הגשה
מניחים את התבשיל בקערה ומפזרים מעל פטרוזיליה טרייה. לא לשכוח חלה טובה. בתיאבון!