לוגו יוחננוף
חיפוש
חיפוש
תמונה של עראייס בקר בפרנה ביס
חזרה
עראייס בקר בפרנה ביס
8
מנות

כ-25 דקות
העראייס, כוכב מטבח הרחוב הישראלי של השנים האחרונות, מוכיח שלפעמים הפשטות מנצחת. בשר בקר איכותי עם שומן בקר / טלה ותיבול ירוק נמרץ נדחס אל פרנות קטנות שנצרבות עד לפריכות מושלמת. הביס הזה משלב קראנץ' מבחוץ ועסיסיות לוהטת מבפנים - שילוב מגרה שמחבר בין מטבח רחוב לבין מנה שמרגישה מושקעת וחגיגית.
מרכיבים
16
מיני פרנה
500 גר'
בשר בקר טחון ושומן בקר/טלה
1
בצל לבן קטן קצוץ לקוביות קטנות
1 צרור
כוסברה קצוצה
3 כפות
לימון כבוש טחון
1 כף
זרעי חרדל
 
מלח, פלפל
 
שמן זית
אופן ההכנה
1
מערבבים בקערה את הבשר עם הבצל, הכוסברה, הלימון הכבוש והתבלינים.
2
ממלאים את מיני הפרנה בתערובת.
3
מברישים את החלק העליון של הפרנה בשמן זית.
4
צולים על גריל חם למשך 4 דקות מכל צד. לחלופין - אופים בתנור עד שהלחם פריך והבשר מוכן.
הצעת הגשה
מגישים חם עם קערית טחינה בצד לטבילה נדיבה. בתיאבון!