לוגו יוחננוף
חיפוש
חיפוש
תמונה של בריסקט נימוח בעישון ארוך
חזרה
בריסקט נימוח בעישון ארוך
8
מנות

כ-12 שעות
בריסקט הוא לב-ליבה של תרבות הברביקיו האמריקאית, נתח שנבנה על סבלנות ואהבה.
בעישון איטי ועקבי הוא מתרכך לאט, מתמלא בשכבות של טעם מתוק-מעושן, עד שכל פרוסה נמסה בפה. הקרום החיצוני שחום וריחני, הליבה נשארת עסיסית ועדינה. זו מנה שמסמנת לכולם שמשהו טוב מתבשל במטבח - תמצית הבישול הבשרי: פשוט, ישיר וממכר.
מרכיבים
3 ק"ג
בריסקט (החלק העבה)
 
מלח, פלפל
אופן ההכנה
במעשנה
1
מכניסים את הבריסקט למעשנה בחום יציב של 100 מעלות עם עצי עישון, למשך 6-7 שעות.
2
מוציאים את הבריסקט, עוטפים בנייר קצבים ומחזירים למעשנה לעוד כ-5 שעות עד ריכוך מלא.
ללא מעשנה
1
צורבים את הבשר מכל הצדדים על גריל או במחבת חמה.
2
מעבירים לתנור בחום 100 מעלות למשך 3 שעות.
3
לאחר 3 שעות, עוטפים בנייר קצבים או בנייר אפייה וכיסוי נוסף בנייר כסף, ומחזירים לעוד 3 שעות.
הצעת הגשה
פורסים את הבריסקט לפרוסות דקות, מתבלים במלח ופלפל ומגישים לצד תוספות כפריות כמו תפוחי אדמה צלויים וחריף ביתי. בתיאבון!