לוגו יוחננוף
חיפוש
חיפוש
תמונה של דנוור קאט גחלים
חזרה
דנוור קאט גחלים
8
מנות

כ-30 דקות
נתח דנוור טרי הוא חגיגה אמיתית לחובבי הבשר: עסיסי, רך ובעל טעם עמוק.
זו מנה כפרית, מלאה ניחוחות וטעמים, שמוכיחה שלפעמים הפשטות היא הטעם המושלם.
מרכיבים
1 ק"ג
דנוור קאט טרי (אפשרי להכין גם עם נתחי אנטריקוט / פיקנייה מיושנת)
6
תפוחי אדמה בינוניים
 
עלי טימין
 
שמן זית, מלח, פלפל

לרוטב החריף
2 חבילות
פטרוזיליה
4
פלפלי צ'ילי ירוקים חריפים
4
שיני שום
4
מקלות סלרי
 
מלח, פלפל
אופן ההכנה
1
מחממים גריל וממקמים את הרשת כ-30 ס"מ מעל הפחמים.
2
מתבלים את הנתח במלח, פלפל ומעט שמן זית, וצולים כ-20 דקות מכל צד. מניחים את הנתח לנוח 3 דקות לפני פריסה.
3
במקביל, מתבלים את תפוחי האדמה בשמן זית, מלח, פלפל ועלי טימין, ועוטפים בנייר אפיה ובנייר כסף.
4
מניחים את תפוחי האדמה על הגחלים למשך 30 דקות, תוך כדי הפיכה מדי פעם.
5
מכינים את הרוטב חריף: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון או במכתש ועלי עד למרקם הרצוי ומתבלים במלח ופלפל.
הצעת הגשה
פורסים את הנתח לפרוסות בגודל ביס, חותכים את תפוחי האדמה לצ'אנקים נדיבים ומגישים לצד קערית רוטב חריף ירוק בצד. בתאבון!